Beautiful souls,

Nu kan ik al horen wat je denkt: “Wie heeft daar tijd voor?!”. Maar luister eens even, als je tot het laatste moment door blijft werken, dan neem je al je stress, deadlines en verantwoordelijkheden van je werk met je mee op vakantie. En dat is niet de bedoeling, toch? Je wilt tenslotte niet vastzitten in dat werkpatroon, terwijl je net lekker op vakantie bent.

 

Dus, ik wil je aanmoedigen om een paar dagen vrij te nemen vóór je vakantie. Geef jezelf de tijd om te ontspannen en om tot rust te komen. Doe leuke activiteiten zoals wandelen, lezen, mediteren of eindelijk eens die ijskast schoonmaken die je al jaren negeert. Het helpt je om in de vakantiemodus te komen en niet in de werkmodus te blijven hangen.

 

Als je de dagen vóór je vakantie gebruikt om te organiseren, dan kun je er zeker van zijn dat alles op het werk goed wordt achtergelaten. Je kunt je taken en projecten afronden, je collega’s op de hoogte stellen van eventuele lopende zaken en ervoor zorgen dat er geen losse eindjes zijn. Zo kun je met een gerust hart vertrekken en hoef je niet meer aan werk te denken.

 

En last but not least, door wat tijd te nemen om je vakantie te plannen, kun je echt vooruitkijken naar wat je wilt doen en bereiken tijdens je vakantie. Plan je reisroute, maak activiteiten klaar en reserveer je plekje op een strandstoel. Alles wat je nodig hebt om stressvrij op vakantie te gaan. Want zeg nou zelf, wie wil er nou niet meer controle over zijn vakantie en het maximale uit zijn ontspanning halen?

 

Ik snap dat het verleidelijk is om tot het laatste moment door te werken, maar echt, het is de moeite waard om wat tijd te nemen om te ontspannen, te organiseren en te plannen vóór je vakantie. En vergeet niet, een beetje humor doet wonderen om de vakantiesfeer erin te brengen.

 

With Love Sharon